Tvarohová štóla s hrozienkami
Potrebujeme: 500g polohrubej múky, 250g masla, 250g tvarohu, 200g cukru, 200g hrozienok, 150g strúhaných mandlí, 50g kandizovanej pomarančovej a citrónovej kôry, 1 balíček prášku do pečiva, 1 balíček vanilínového cukru, trocha muškátového orieška, soľ, kardamon, 2 vajcia, 2 lyžice rumu, práškový cukor, škorica
Postup: V nádobe pomiešame múku, prášok do pečiva, cukor, vanilínový cukor, štipku soli, na špičku noža kardamon, škoricu, strúhaný muškátový oriešok, pridáme 200g masla, vajcia, tvaroh a vypracujeme hladké cesto. Potom do cesta zapracujeme hrozienka, mandle, na drobno pokrájanú pomarančovú a citrónovú kandizovanú kôru a rum. Prikryté cesto necháme kysnúť asi hodinu. Na doske cesto vyvaľkáme a vytvarujeme do štóly, ktorú pečieme do zlata asi 50 minút na 170°C. Po upečení rozpustíme v hrnčeku 50g masla a ešte teplú štólu potrieme a poprášime práškovým cukrom.
Pingback: Vianočné maškrty : Nazjedenie.sk