ČlánkyMagazínZaujímavosti a nápady

Večeriame

Teda, mali by sme. Ak Vás to však vôbec neláka pri pohľade na Vašu roztrasenú telesnú schránku bojujúcu každé ráno s gombíkom či zipsom na nohaviciach a porcia jedla Vám po piatej už zo zásady vôbec nevonia, skúste neodolať aspoň zdravým rýchlym alternatívam sýtych jedál.

Skúste napríklad:

Kuskus

je „niečo ako“ cestovina z tvrdej pšenice a dnes ho nájdete na pultoch takmer všetkých supermarketov. Kuskus môžeme pripravovať so zeleninou, mäsom ale aj na sladko s ovocím. Na večeru však zvoľte ľahšiu alternatívu celozrného kuskusu s vašou obľúbenou zeleninou, ktorú podusíte na panvici, podľa fantázie a chuti okoreníte, popridávate nejaké čerstvé bylinky a vmiešate do nej podľa návodu pripravený kuskus.

„Zapekanky“

ľudovo nazvané pečivo s bylinkovým maslom zapečené do chrumkava v rúre. Budete potrebovať ľubovoľné množstvo a druh pečiva, na ktoré natriete vrstvu bylinkového masla, ktoré si pripravíte zo zmesi normálneho masla, roztlačených cesnakových strúčikov, kurkumy a petržlenovej vňati. Na takto pripravené pečivo môžete  tiež natrieť kečup, vrstviť nastrúhaný syr atď. Potom pečivo poukladáte vedľa seba na plech a dáte do vyhriatej rúry na 5-10 minút kým jeho okraje „neschrumkavejú“.

„Zapekanky“ sú tiež skvelou prílohou – napr. k šalátom z čerstvej zeleniny.

Toasty

Na ktoré budete potrebovať toastovač. Medzi rozkrojené toastové chlebíky (alebo tiež iné -najlepšie celozrnné pečivo) vložíte čokoľvek na čo máte chuť (alebo čo sa práve nachádza vo vašej chladničke J) prikryjete druhou polovicou pečiva a zavriete na pár minút do toastovača.

A ak máte chuť na niečo sladké – hoci by ste na večer asi nemali, vyskúšajte zdravé ovsené vločky ktoré nasucho opražíte, pridáte k nim čajovú lyžičku medu, necháte ho rozpustiť  a potom túto medovo-vločkovú zmes dáte do pripravenej misky s obľúbeným (určite bielym nízkotučným J) jogurtom.

Na večer môžete chrúmať akúkoľvek zeleninu, no dajte si pozor na ovocie, pretože obsahuje množstvo cukru, z neho sú najvhodnejšie kyslasté jablká.

Tak dobrú chuť a potom aj noc.

Autor: Lenka Dutková

Foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *