Zamatový džem z černíc a egrešov
lesný bozk
Obtiažnosť: ľahká príprava
Doba prípravy: asi 25 minút
Vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml
Prísady:
800 g černíc
800 g egrešov
1 zarovnaná KL mletej škorice
1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker
Príprava:
1. Na prípravu džemu černice aj egreše očistíme a preberieme. Pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Ovocie vložíme do väčšieho hrnca, pridáme škoricu a dobre premiešame so želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
2. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIP:
Džem sa dá pripraviť aj zo zmrazených černíc a egrešov (pred spracovaním je potrebné ich rozmraziť).