Zeleninovo-ovocný Waldorfský šalát
Vynikajúci, ľahký a trošku netradičný šalát, na aký sme možno zvyknutí. Waldorfský šalát kombinujú chute zeleniny a ovocia, ktoré spoločne vytvárajú dokonalú harmóniu chutí. Hrozno, jablko a sladké pečené oriešky s vyberanými koreninami, ktoré vytvárajú zaujímavú symfóniu dokonalej chuti. Ak sa snažíte žiť ľahšie, skúste tento výborný šalát.
Na waldorfský šalát budeme potrebovať:
- ½ menšieho zeleru
- 1 väčšie jablko
- 10 bobúľ červeného hrozna
- zelený šalát (špenát, poľníček, rukola a pod.)
- 1 hrsť vlašských orechov
- 1 bielok
- 1 Pl cukru
- mletú papriku
- mletý koriander
- mletú škoricu
Dresing na waldorfský šalát:
- 2 Pl bieleho jogurtu
- 2 Pl kyslej smotany
- 1 Pl citrónovej šťavy
- 1 Pl oleja z vlašských orechov
- soľ
- korenie
Ako na to:
Waldorfský šalát začneme pripravovať tak, že si očistíme zeler a jablko a nastrúhame na hrubom strúhadle. Umyjeme si bobule hrozna a prekrojíme ich na polovice. Ak nemáte radi kôstky v hrozne, môžeme ich pomocou noža odkôstkovať. Všetko spolu premiešame v miske.
Následne si pripravíme dressing. Jogurt, kyslú smotanu si vymiešame v miske s citrónovou šťavou, orechovým olejom, štipkou soli a čierneho korenia.
Sladké orechy premiešame s bielkom, pridáme cukor a koreniny. Všetky ingredience spolu dôkladne premiešame. Orechy vysypeme na plech, ktorý si vystelieme papierom na pečenie a dáme ich do vyhriatej rúry na 180°C upiecť na 15 až 20 minút.
Na tanier si navrstvíme listy zeleného šalátu. Zelerovú zmes polejeme dressingom a zmiešame. Následne uložíme na tanier so zeleným šalátom a pridáme sladké orechy. Dobrú chuť.
Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám zeleninovo-ovocný waldorfský šalát chutil. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.