ReceptyZemiaky

Zemiakový prívarok

Potrebujeme:
600 g zemiakov, 5 dl mlieka, 2 lyžice oleja, 2 lyžice hladkej múky, 1 cibuľa, voda, soľ, mletá červená paprika, bobkový list

Postup:
Zemiaky dôkladne očistíme, pokrájame na kocky, dáme do vriacej vody, ktorú sme si osolili, pridáme bobkový list a necháme variť. Následne si pripravíme ružovú zápražku z oleja a múky, pridáme k nej nastrúhanú cibuľu, mletú červenú papriku, popražíme, zalejeme mliekom, vodou z uvarených zemiakov a chvíľu varíme. Takto pripravenú zápražku prilejeme k zemiakom a nakoniec spolu ešte povaríme. Podávať môžeme s fašírkou a chlebom.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *