Dezerty a múčne jedláRecepty

Jablká v lístkovom ceste

Potrebujeme:

400 g lístkového cesta,

12 menších jabĺk,

cukor,

škorica,

práškový cukor,

šľahačka.

Postup:

Zmrazené lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku približne 1 milimeter. Rozrežeme na dvanásť štvorcov. Jablká ošúpeme a pomocou kovovej rúrky odstránime jaderník. Ošúpané jablko položíme do stredu štvorca a do otvoru v jablku nasypeme jednu čajovú lyžičku škorice zmiešanej s kryštálovým cukrom. Rohy cesta spojíme čím obalíme celé jablko. Takto pripravené dáme na plech, ktorý môžeme kúsok potrieť olejom, aby sa nám cesto nelepilo. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 30 minút. Po vybratí necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. K jablku v župane sa hodí aj šľahačka a pre ešte lepší dizajn môžeme pridať kúsok čerstvého jablka so sladkými bobuľami hrozna.

Ilustračné foto: autor

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *