Batátové hranolčeky s domácim kôprovým dipom
Len málokto na svete nemiluje hranolky. Tie zemiakové, smažené vo fritéze sú síce lahodné, ale aj dosť nezdravé. My vám dnes ponúkame ich zdravšiu alternatívu. Ak sa myslíte, že neexistuje nič lepšie ako klasické hranolky, v tom prípade by ste mali vyskúšať batátové hranolčeky. Sú jemne sladkasté a ak sa správne okorenia, je to to najlepšie jedlo, ktoré budete chcieť jesť ku všetkému.
Batátové hranolčeky alebo hranolky zo sladkých zemiakov výborne chutia ako príloha k hamburgerom, steakom alebo grilovanými pochúťkam. Alebo si môžete tieto zdravé hranolčeky len tak užívať s jogurtovým dipom. Ako si ich pripraviť?
Na batátové hranolčeky s domácim kôprovým dipom budeme potrebovať:
- 2 ks väčších batátov
- 2 Pl kukuričného škrobu
- 3 Pl oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 ks pretlačeného cesnaku
Na kôprovú omáčku:
- 3 Pl kyslej smotany
- 2 Pl majonézy
- 1 ks menšej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 1 Čl kôpru
- 1 Čl petržlenovej vňate
- soľ
Ako na to:
Najprv si pripravíme batátové hranolčeky. Sladké zemiaky opatrne nakrájame spolu so šupkou na podlhovasté hranolčeky s hrúbkou približne 1 x 1 centimeter.
Zemiaky vložíme do misy, poprášime kukuričným škrobom a dôkladne ich v ňom obalíme. Škrob dodá batátom chrumkavejšiu chuť. Potom pridáme olej, soľ a korenie a opäť dôkladne premiešame.Hranolčeky rovnomerne poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme ich do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme približne 20 minút. Po dvadsiatich minútach plech otočíme a pečieme ďalších 15 až 20 minút.
Medzitým, ako sa nám pečú batátové hranolčeky si pripravíme rýchlu kôprovú omáčku. V miske si zmiešame kyslú smotanu, majonézu, nadrobno nasekanú cibuľku, pretlačený cesnak, kôpor, petržlenovú vňať a soľ podľa chuti a všetko dobre zmiešame. Batátové hranolčeky podávame s domácim kôprovým dipom. Dobrú chuť!
Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.