ČlánkyMagazínZaujímavosti a nápady

Netradičné dobroty na paličke

Kedysi bol Mikuláš špeciálnym dňom, kedy deti dostávali to, čo im bolo cez rok odopierané – tropické ovocie, neobyčajné čokolády či luxusné bonbóny. Dnes sú drobné maškrty prístupné širokej verejnosti a kinder vajíčko v čižmičke preto už nepoteší tak, ako kedysi. My vám ponúkame tipy, ako vytvoriť zo sladkosti originálne mikulášske prekvapenie.

Určite ste už počuli o zdravých kyticiach, ktoré tvoria kúsky ovocia napichnuté na paličke. Podobne vyzerajú aj tzv. cake pops, koláče pripomínajúci lízatko. V tomto prípade sú na špajdli napichnuté guľky z rozdrobeného piškótového cesta zmiešaného s jogurtom. Obe dobroty sa dajú skrášliť čokoládou, polevou alebo cukrárskym zdobením. Kreatívna pochúťka, vďaka ktorej ostanú detské ruky čisté a brušká spokojné, sa dá vyrobiť takmer z každej sladkosti. Stačí nakúpiť dlhé špilky a popustiť uzdu fantázii.

Na krátke tenké paličky môžete ponapichovať ľadové čokoládky aj s obalom, pralinky z dezertu alebo kocky keksíkov, ktoré nájdete pri čajovom pečive. Na obľúbené vajíčka s prekvapením vo vnútri si pripravte tri dlhšie špajdle s ostrým hrotom obtočené stužkou, aby z nich čokoládová pochúťka nespadla. Nezabudnite na želé ovocie alebo skutočné lízatká so žuvačkou vo vnútri. Kúsky, ktoré sa môžu roztopiť alebo zašpiniť čižmičku, zabaľte do priehľadného celofánu. O špilku ho prichytíte jednoduchou mašličkou. Do naaranžovanej kytice vo vyčistenej topánke pridajte ešte dlhú varechu, aby deti nezabudli na svoje drobné nezbednosti, a tešte sa na radostné výkriky z detskej izby 🙂

Zdroj: http://pixabay.com/static/uploads/photo/2014/03/12/18/09/cake-pops-286183_640.jpg
Zdroj: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *