Babičkin jablkový koláč
Vystačí na: asi 20 porcií
Doba prípravy: asi 20 minút
Doba pečenia: asi 30 minút
Náročnosť: 1 bábovka
Prísady:
Na náplň:
1 kg jabĺk,
2 balíčky Škoricového cukru Dr.Oetker,
Na cesto:
300 g polohrubej múky,
150 g práškového cukru,
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker,
200 g zmäknutého masla alebo margarínu,
2 vajcia,
1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker,
200 ml mlieka,
Ešte potrebujeme:
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Príprava:
- Na prípravu náplne jablká umyjeme, olúpeme, nastrúhame a zmiešame so škoricovým cukrom.
- Na prípravu cesta ručne vypracujeme v mise z múky, cukru, vanilínového cukru a masla alebo margarínu mrveničku. Z mrveničky odoberieme asi 4 vrchovaté PL, ktoré odložíme bokom a do zvyšku zmesi pridáme vajcia, kypriaci prášok a mlieko. Všetky suroviny dobre ručne vymiešame dohladka.
- Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrch poukladáme jablká a posypeme mrveničkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 30 minút
4. Upečený koláč necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
Tip: Namiesto jabĺk môžeme použiť napr. hrušky, slivky alebo kompótové marhule.
Pingback: Škoricový cukor dodá chuť múčnikom a rozvonia vašu kuchyňu - Nazjedenie.sk