Čučoriedkové muffiny
Muffiny, malé košíčky, ktoré sú ako dezert ku kávičke tak akurát. Ich príprava je nenáročná a najlepšie na nich je, že si ich dokážete pripraviť na milión spôsobov podľa toho, na aké máte chuť. Čokoládové, s ovsenými vločkami, s orieškami alebo so sušeným či čerstvý ovocím. My vám dnes predstavíme recept, na obľúbené čučoriedkové muffiny.
Čučoriedky sú v kurze počas celého roka. Takže si čučoriedkové muffiny môžete pripraviť kedykoľvek. No určite sa zhodneme na tom, že najlepšie chutia s čerstvými čučoriedkami. Určite viete, že čučoriedky patria najzdravšie ovocia. Majú skvelú chuť, naše telo zásobia poriadnou dávkou vitamínov a andioxidantmi a minerálmi. Znižujú hladinu cukru v krvi, vylučujú toxické látky z tela a sú bohaté na vlákninu. Môžeme si priať lepšie ovocie, ako sú čučoriedky? Jasné, najlepšie chutia čerstvé. No ak ich máte viac, pripravte si s nami vynikajúce a vláčne čučoriedkové muffiny.
Na čučoriedkové muffiny budeme potrebovať:
- 250 g hladkej múky
- 2,5 Čl prášku do pečiva
- 120 g práškového cukru
- 1 ks vanilkového cukru
- ¼ Čl soli
- 150 g čučoriedok
- 2 ks veselých vajíčok
- 200 ml plnotučného mlieka
- 80 g rozpusteného masla
- * ingrediencie na 12 porcií
Ako na to:
Najprv si pripravíme formu, do ktorej poukladáme papierové košíčky alebo i pripravíme silikónové formy na muffiny a zapneme si rúru na 180°C.
Do misky si dáme hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Prisypeme práškový cukor, vanilkový cukor, štipku soli a čučoriedky. Všetky ingrediencie spolu dôkladne premiešame.
V druhej miske si zmiešame vajíčka, mlieko a rozpustené ale vychladnuté maslo. Tekuté suroviny premiešame a nalejeme do múčnej zmesi a opäť dôkladne premiešame.
Pripravené papierové alebo silikónové košíčky naplníme cestom do ¾. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 25 až 30 minút.
Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.