Delikátne hubové carbonara fettuccine
Kto by nemiloval taliansku kuchyňu? Je veľmi známe a vemi chutná. Vyskúšajte si pripraviť hubové carbonara fettuccine podľa nášho receptu 😉
Na hubové carbonara fettuccine potrebujeme:
- 400 g hnedých šampionov
- 2 šalotky alebo 1 väčšiu červenú cibuľu
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- 4 žĺtky
- 100 g strúhaného parmezánu
- olivový olej
- špagety alebo fettuccine
- 2 hrste nasekanej petržlenovej vňate
- 1 Čl mletého čierneho korenia
- soľ
Ako na to:
Nachystáme si všetky suroviny, pretože samotná príprava je veľmi rýchla, tak aby ste mali všetky ingrediencie hneď po ruke. Umyjeme šampiňóny a odstránime stopky od klobúčikov. Väčšie hlavičky rozlomíme alebo nakrájame na štvrtiny, menšie na polovice a dlhšie stopky môžeme tiež prelomiť alebo nakrájať na polovicu.
Očistíme si šalotky alebo cibuľu a nasekáme na drobné kúsky. Ošúpeme si cesnak, ktorý ostrým nožom nakrájame na tenké plátky. Následne si nasekáme nadrobno petržlenovú vňaťku.
Do čistej a suchej misky si rozklepneme vajíčko a pridáme 4 žĺtky. K vajíčku a žĺtkam pridáme nastrúhaný parmezán, čierne korenie a celú zmes spolu vyšľaháme.
Do hrnca si dáme variť vodu, ktorú osolíme. V hlbokej panvici si rozpálime olivový olej a pridáme do nej huby, ktoré necháme penie piecť. Počkáme, kým sa z nich uvoľní šťava, ktorá sa následne odparí. Vtedy sa začnú opekať pekne hnednúť.
Premiešame ich, zľahka osolíme, znížime plameň a ďalej opekáme. Ak nám voda v hrnci začala vrieť, pridáme špagety alebo fettuccine a varíme ich al dente.
K šampiňónom pridáme nasekanú šalotku a cesnak a krátko opečieme, zľahka osolíme a odstavíme, kým nebudú cestoviny hotové. Z vody, v ktorej sa varili cestoviny si odoberieme 400- 500 ml. Uvarené cestoviny scedíme a nasypeme ich do panvice k šampiňónom a restujeme na strednom plameni.
Do panvice prilejeme asi polovicu odobratej vody a necháme ju odpariť, čo zabezpečí dovarenie cestovín. Panvicu vezmeme z plameňa a počkáme aspoň 2-3 minúty. Následne pridáme k cestovinám po troškách vajíčkovú zmes, ktorú si zriedime troškou cestovinovej vody.
Pravidelne miešame tak, aby sa v zmesi obalili všetky cestoviny. Ak je omáčka stále príliš hustá, rozriedime ju vodou z cestovín. Na záver primiešame do cestovín nasekanú petržlenovú vňať. Voilá hubové carbonara fettuccine sú hotové, dobrú chuť!
Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám hubové carbonara fettuccine vyšli a ako vám chutili. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.