Delikátne hubové carbonara fettuccine

Kto by nemiloval taliansku kuchyňu? Je veľmi známe a vemi chutná. Vyskúšajte si pripraviť hubové carbonara fettuccine podľa nášho receptu 😉

Na hubové carbonara fettuccine potrebujeme:

  • 400 g hnedých šampionov
  • 2 šalotky alebo 1 väčšiu červenú cibuľu 
  • 4 strúčiky cesnaku 
  • 1 vajce
  • 4 žĺtky
  • 100 g strúhaného parmezánu 
  • olivový olej
  • špagety alebo fettuccine
  • 2 hrste nasekanej petržlenovej vňate 
  • 1 Čl mletého čierneho korenia 
  • soľ 

Ako na to: 


Nachystáme si všetky suroviny, pretože samotná príprava je veľmi rýchla, tak aby ste mali všetky ingrediencie hneď po ruke. Umyjeme šampiňóny a odstránime stopky od klobúčikov. Väčšie hlavičky rozlomíme alebo nakrájame na štvrtiny, menšie na polovice a dlhšie stopky môžeme tiež prelomiť alebo nakrájať na polovicu.

Očistíme si šalotky alebo cibuľu a nasekáme na drobné kúsky. Ošúpeme si cesnak, ktorý ostrým nožom nakrájame na tenké plátky. Následne si nasekáme nadrobno petržlenovú vňaťku.

Do čistej a suchej misky si rozklepneme vajíčko a pridáme 4 žĺtky. K vajíčku a žĺtkam pridáme nastrúhaný parmezán, čierne korenie a celú zmes spolu vyšľaháme. 

Do hrnca si dáme variť vodu, ktorú osolíme. V hlbokej panvici si rozpálime olivový olej a pridáme do nej huby, ktoré necháme penie piecť. Počkáme, kým sa z nich uvoľní šťava, ktorá sa následne odparí. Vtedy sa začnú opekať pekne hnednúť. 

Premiešame ich, zľahka osolíme, znížime plameň a ďalej opekáme. Ak nám voda v hrnci začala vrieť, pridáme špagety alebo fettuccine a varíme ich al dente. 

K šampiňónom pridáme nasekanú šalotku a cesnak a krátko opečieme, zľahka osolíme a odstavíme, kým nebudú cestoviny hotové. Z vody, v ktorej sa varili cestoviny si odoberieme 400- 500 ml. Uvarené cestoviny scedíme a nasypeme ich do panvice k šampiňónom a restujeme na strednom plameni. 

Do panvice prilejeme asi polovicu odobratej vody a necháme ju odpariť, čo zabezpečí dovarenie cestovín. Panvicu vezmeme z plameňa a počkáme aspoň 2-3 minúty. Následne pridáme k cestovinám po troškách vajíčkovú zmes, ktorú si zriedime troškou cestovinovej vody.

Pravidelne miešame tak, aby sa v zmesi obalili všetky cestoviny. Ak je omáčka stále príliš hustá, rozriedime ju vodou z cestovín. Na záver primiešame do cestovín nasekanú petržlenovú vňať. Voilá hubové carbonara fettuccine sú hotové, dobrú chuť! 

hubové carbonara fettuccine

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám hubové carbonara fettuccine vyšli a ako vám chutili. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *