Domáci nakladaný hermelín

Možno ste si už aj vy dali niekedy v pohostinstve k pivku nakladaný hermelín. Vďaka tomuto receptu si ho budete môcť pripraviť aj doma.

Potrebujeme:

5 ks hermelínu,

1 väčšiu cibuľu,

2-3 strúčiky cesnaku,

1 malú fľašu čalamády,

olej,

mletú červenú papriku,

10 guličiek celého čierneho korenia.

Ak máte radi výraznejšie chute, pridajte aj:

sušené paradajky,

olivy,

feferónky,

bylinky (bazalka, tymián, oregano, rozmarín).

Postup:

Hermelíny rozkrojíme na polovice. Cibuľu nakrájame na pásiky, cesnak pretlačíme. Poukladáme na syry a posypeme červenou paprikou. Podľa chuti môžeme pridať aj ďalšie ingrediencie, napr. sušené paradajky, olivy, feferónky, či aromatické bylinky. Polovice zlepíme a nakladáme do fľaše. Na spodok dáme trochu čalamády, zopár guličiek korenia, nasleduje hermelín a opäť čalamáda. Postup opakujeme, až kým nebude fľaša plná. Nakoniec všetko zalejeme olejom. Chvíľu počkáme, prípadne zatrasieme fľašou, aby sme sa zbavili vzduchových bubliniek. Fľašu dôkladne zatvoríme a dáme do chladničky. Ideálne je, ak tam pobudne pribl. týždeň. Podávame s chlebom.

Ilustračná foto: pixabay.com

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *