Fotonávod: Čokoládové ozdoby
Príprava čokoládových ozdôb je veľmi jednoduchá a zábavná. Poteší nie len vás, ale aj vaše deti, ktoré vám môžu pri práci pomáhať. Pomocou čokolády si vytvoria rôzne postavičky, stromčeky alebo srdiečka. Čokoládovými výtvormi ozdobíte koláče, múčne jedlá, ale aj váš vianočný stromček.
Na prípravu čokoládových ozdôb budete potrebovať roztopenú čokoládovú polevu, papier na pečenie, pevnejšie mikroténové vrecko a trochu trpezlivosti. Neodporúčame používať vrecko na zdobenie, pretože nadstavce majú príliš veľké otvory.
Vrecko si naplníme roztopenou čokoládou a odstrihneme roh vrecka tak, aby nám vznikol otvor s priemerom cca 0,5cm.
Ozdoby vytvárame na papier, ktorý je určený na pečenie, aby sme ich po stuhnutí vedeli jednoducho oddeliť od papiera.
Čokoládové stromčeky, srdiečka a iné tvary necháme tuhnúť v chladničke aspoň hodinu.
Vytvárať môžete aj mriežky, ktoré zastoknete do koláčika. Hotové ozdoby môžete zľahka poprášiť práškovým cukrom. Takáto ozdoba zaujme každého hosťa.
Autor a foto: Dads a zvyšok redakcie