Hustá hrachová polievka s údeným
Hustá hrachová polievka obohatená o údenú krkovičku a kopu zeleniny. Trošku hrachu, troška koreňovej zeleniny a trošku kvalitného údeného a voilá, polievka, ktorá zasýti je na svete. Vyskúšajte náš recept na hustú hrachovú polievku 😉
Hrachová polievka s údeným:
- 250 g žltého hrachu
- 2 Pl oleja
- 1 cibuľu
- 1 mrkvu
- 1 petržlen
- ¼ zeleru
- 4 väčšie zemiaky
- 300 g údenej krkovičky
- 1 Pl hladkej múky
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- bobkový list
- majorán
Ako na to:
Hrach si namočíne do studenej vody a necháme ho cez noc odstáť. Na druhý deň ho scedíme, prepláchneme vodou a necháme odkvapkať.
Pripravíme si väčší hrniec, v ktorom si rozpálime olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Tú restujeme, kým nezmäkne. Následne pridáme očistenú a na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler a prihodíme aj hrášok. Všetko zalejeme vodou, pridáme bobkový list a mleté čierne korenie. Polievku si z časti prikryjeme pokrievkou a varíme, kým hrach nezmäkne. Potom pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky a na kocky nakrájanú údenú krkovičku. Všetko spolu necháme variť ešte aspoň 15 minút.
Na záver už len pár chutných prísad. Pridáme soľ, prelisovaný cesnak a majorán a všetko pomiešame. Polievku ešte nakoniec môžeme zahustiť zátrepkou z hladkej múky a vody. Hrachová polievka s údeným je hotová, dobrú chuť!
Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám hustá hrachová polievka vyšla a ako vám chutila. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.