Dezerty a múčne jedláRecepty

Jablkové knedličky

Potrebujeme:
250 g mäkkého tvarohu, 120 g hrubej múky, 50 g masla, 3 jablká, 2 vajcia, soľ, citrónová šťava, škoricový cukor na posypanie a roztopené maslo na preliatie

Postup:
Maslo necháme zmäknúť, pridáme tvaroh, vajce, preosiatu múku, štipku soli a vypracujeme cesto. Jablká si ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, pokrájame na kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nestmavli. Primiešame ich do cesta a sformujeme knedličky, ktoré vložíme do vriacej vody, ktorú sme si osolili. Necháme variť asi 10 minút. Po uvarení knedličky prepichneme vidličkou, posypeme škoricovým cukrom a prelejeme roztopeným maslom.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *