Recepty

Jahodový sirup s limetkou

Jahodový sirupNáročnosť: 1 bábovka

Doba prípravy: asi 40 minút

Vystačí na: 700 ml sirupu

Prísady:

  • 500 g očistených a roztlačených jahôd
  • 100 ml vody
  • 2 chemicky neoeštrené limetky
  • 1 balíček Cukru na sirup Dr. Oetker

Príprava:

  1. Na prípravu sirupu jahody vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme limetky nakrájané na tenké kolieska. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme cukor na sirup a uložíme na noc do chladničky.
  2. Na druhý deň zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút  povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a vyhriatych fliaš. Fľaše uzavrieme dôkladne viečkami a asi na 20 minút ich položíme naležato.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *