Jahodový sirup s limetkou
Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: 700 ml sirupu
Prísady:
- 500 g očistených a roztlačených jahôd
- 100 ml vody
- 2 chemicky neoeštrené limetky
- 1 balíček Cukru na sirup Dr. Oetker
Príprava:
- Na prípravu sirupu jahody vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme limetky nakrájané na tenké kolieska. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme cukor na sirup a uložíme na noc do chladničky.
- Na druhý deň zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a vyhriatych fliaš. Fľaše uzavrieme dôkladne viečkami a asi na 20 minút ich položíme naležato.