CestovinyMäsoRecepty

Kuracie prsia so slaninou a smotanovými cestovinami

Ako si predstavujete chutný a výdatný obed? Mal by obsahovať kúsky mäsa, zeleninu a ako prílohu ryžu či cestoviny? Máme dnes pre vás skvelý tip na vynikajúci obed. Kuracie prsia so slaninou a smotanovými cestovinami si vás získajú svojou chuťou a rozmanitosťou.

Na kuracie prsia so slaninou a smotanovými cestovinami budeme potrebovať:

1 kg kuracích pŕs (nakrájaných na rezne)
150 g oravskej slaniny
1 Pl oleja
soľ
mleté čierne korenie
tymián
200 g mrazeného hrášku
100 ml kuracieho výrazu alebo bieleho vína
200 ml smotany na šľahanie
500 g cestovín 

Ako na to: Kuracie prsia si umyjeme a nakrájame pozdĺž na rezne. Na rozpálenú veľkú panvicu pridáme na kocky nakrájanú slaninu a opražíme ju do chrumkava. Kým sa slanina praží na panvici, kuracie rezne osolíme, okoreníme a pridáme trošku sušeného tymiánu.

Opraženú slaninu opatrne vyberieme z panvice a k masti pridáme trocha oleja, na ktorom sprudka opražíme kuracie mäso z oboch strán. Mäso podlejeme vývarom alebo bielym vínom a dusíme na miernom ohni približne 10 minút.  Medzitým si pripravíme väčší hrniec, ktorý si naplníme vodou, osolíme a necháme zovrieť. Potom pridáme cestoviny a uvaríme ich al dente.

Hotové kuracie kúsky vytiahneme z panvice a do šťavy pridáme dusiť hrášok. Primiešame tiež smotanu, slaninu a deravou naberačkou do panvice postupne primiešame aj cestoviny. Ak je to potrebné, pridáme trochu vody, v ktorej sa varili cestoviny a všetko dochutíme soľou prípadne korením. Krémové cestoviny rozdelíme do hlbokých tanierov a na  vrch poukladáme kúsky kuracieho mäsa. Dobrú chuť. 

Páčil sa vám tento recept? Podporte ich zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám kuracie prsia so slaninou a smotanovými cestovinami chutili. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *