BravčovéMäsoRecepty

Mäsová roláda s vajíčkom

Potrebujeme:

500 g mletého bravčového mäsa,
1 vajce,
2 cibule,
3-4 strúčiky cesnaku,
1 PL petržlenovej vňate,
1 rožok,
1-2 PL strúhanky,
4 vajcia uvarené natvrdo,
korenie na mleté mäso,
mleté čierne korenie,
soľ.

Postup:

Mleté mäso okoreníme, osolíme, pridáme vajce, prelisovaný cesnak, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a cibuľu, strúhanku, rozmočený a vyžmýkaný rožok a všetko dôkladne premiešame. Z mäsovej hmoty urobíme oválnu placku, do stredu dáme uvarené a vychladené vajcia a opatrne vytvarujeme roládu. Môžeme ju obaliť v strúhanke. Vložíme ju do vymastenej zapekacej misy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 1 hodinu. Podávame s varenými zemiakmi alebo s kašou.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *