ČlánkyMagazínNátierkyReceptyZelenina

Nátierka zo zeleného hrášku

Zelený hrášok je skvelá ingrediencia a preto je niekedy škoda utopiť malé zelené bobuľky v rizote či v polievke. Určite mi dáte za pravdu, ak si dovolím tvrdiť, že neexistuje nič lepšie ako hustý hráškový krém. No z hrášku sa dajú v kuchyni pripraviť milé a zaujímavé recepty. Napríklad nátierka zo zeleného hrášku, poznáte tento recept? Ešte pred tým, než si predstavíme recept si čo-to málo povieme o týchto zelených guľôčkach.

Zelený hrášok – čerstvý, mrazený i z konzervy

Hrach sa v súčasnosti pestuje po celom svete v takmer každom klimatickom pásme a je široko konzumovaný v čerstvej  i inej forme. V terajšej dobe je najväčším svetovým producentom zeleného hrachu Kanada. Hneď za ňou nasleduje Francúzsko, Čína, Rusko a taktiež India.

nátierka zo zeleného hrášku

Hrášok je momentálne na vrchole sezóny. Určite je mrazený či sterilizovaný fajn, no v tomto období radšej siahnite po čerstvej verzii. Jedlá z čerstvého hrášku majú pekné farbu a ešte lepšiu chuť.

Na nátierku budeme potrebovať:

  • 150 g čerstvého hrášku
  • 1 malú cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 30 ml bieleho vína
  • 1 PL strúhaného syra
  • čerstvú petržlenovú vňať
  • extra panenský olivový olej
  • morskú soľ

Ako na to:

Najprv si očistíme a nakrájame cibuľku, ktorú následne osmažíme na olivovom oleji dozlatista. Primiešame pretlačený strúčik cesnaku a čerstvý hrášok. Osolíme, okoreníme podľa chuti a podlejeme vínom. Hráškovú zmes necháme na panvici dusiť približne 3 minútky. Zmes odstavíme a pridáme petržlenovú vňať. Do nátierky môžeme podľa chuti pridať aj pár mätových lístkov. Zmes poriadne rozmixujeme a zamiešame strúhaný syr a olivový olej. Podľa chuti môžeme pridať ešte soľ alebo čierne korenie. Nátierku ntrieme na chlebík alebo bagetku a ozdobíme čerstvým hráškom alebo podľa chuti petržlenovou vňaťkou, lístkami bazalky alebo mäty. Voilá, nátierka zo zeleného hrášku je hotová Dobrú chuť.

nátierka zo zeleného hrášku
Nátierka zo zeleného hrášku

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *