PR články a tlačové správyRecepty

Čučoriedkové trojuholníky s mrveničkou

Vystačí na: asi 24 porcií

Doba prípravy: asi 40 minút

Doba kysnutia: asi 45 minút

Doba pečenia: asi 30 minút

Prísady:

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • ½ balíčka sušeného Droždia Dr.Oetker
  • 25 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 1 balíček Finesse Citrónovej kôry Dr.Oetker
  • štipka soli
  • 130 ml vlažného mlieka
  • 25 g zmäknutého masla alebo margarínu

Na náplň:

  • 250 g kyslej smotany
  • 1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker (à 40 g)
  • 80 g cukru
  • 500 g čučoriedok

Na mrveničku:

  • 150 g hladkej múky
  • 80 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 80 g zmäknutého masla alebo margarínu

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie s vyšším okrajom (30 × 40 cm)
  • elektrický ručný šľahač

Príprava:

  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, vanilínovým cukrom, citrónovou kôrou a soľou. Pridáme mlieko a maslo alebo margarín a vareškou vypracujeme dohladka. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
  2. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 30 × 40 cm. Prenesieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech.
  3. Na prípravu náplne v mise zmiešame kyslú smotanu so Zlatým klasom a cukrom. Na cesto poukladáme čučoriedky a zalejeme ich náplňou.
  4. Na prípravu mrveničky zmiešame múku s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín a ručne vypracujeme mrveničku. Nasypeme ju na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Plynová rúra:  stupeň 4

Doba pečenia: asi 30 minút

  1. Koláč necháme vychladnúť. Potom ho nakrájame na trojuholníky.

Tip: Zaujímavé spojenie chutí docielime zámenou vanilínového cukru za Škoricový cukor Dr.Oetker.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *