BravčovéMäsoRecepty

Plnená bravčová pečienka so sušeným ovocím

Potrebujeme:
600 g chudého bravčového stehna, 150 g zmesi sušeného ovocia (slivky, marhule, jablká, hrozienka), 100 ml dezertného vína, 2 lyžice oleja, soľ, mleté biele korenie

Postup:
Sušené ovocie zalejeme vínom a necháme pol hodinu odstáť. Keď ovocie zmäkne, nakrájame ho. Do mäsa urobíme kapsu, naplníme ju ovocím, následne zopneme ihlami alebo zošijeme niťou, osolíme a okoreníme. Kapsu dáme do pekáča s olejom, prudko zapečieme, mierne podlejeme a za občasného prelievania výpekom a podlievania vínom z marinovania pečieme do mäkka. Podávame s varenými zemiakmi.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *