Rýchla krémová pórová polievka

Máte radi polievky? Potom je táto lahodná krémová pórová polievka pre vás ako stvorená. Príprava tohto superjedla vám zaberie skutočne len pár minút. No už teraz vám garantujeme, že vám pórová polievka bude chutiť. Zaujímavá chuť póru v kombinácií so zemiakmi, cibuľkou a smotany vytvorí ideálnu polievku, ktorá si nájde miesto vo vašej kuchyni. Poďte si ju pripraviť spolu s nami.

pórová polievka

Rýchla pórová polievka: 

  • 2 Pl masla
  • 1 veľký pór 
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 – 5 ks zemiakov
  • 1 liter zeleninového vývaru (alebo bujón) 
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • soľ 
  • mleté čierne korenie 

Ako na to: 

Pripravíme si hrniec, v ktorom si najprv zohrejeme a rozpustíme maslo. Z póru odrežeme korienky a listy (listy môžeme neskôr použiť pri príprave zeleninového alebo mäsového vývaru). Pór umyjeme a nakrájame na na tenké kolieska. Rovnako si očistíme a nadrobno nakrájame aj cibuľku a spolu s pórom vložíme do hrnca. Osmahneme na masle, kým nám zelenina pekne nezmäkne. 

Následne pridáme do pórovej zmesi pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie a prisypeme zemiaky, ktoré si predtým ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Všetku zeleninovú zmes zalejeme vývarom alebo vodou s kockou bujónu, premiešame a necháme variť. Potom polievku necháme vrieť, kým nám zemiaky pekne nezmäknú. Polievku s mäkkou zeleninou odstavíme zo sporáka a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme do krémova. Na záver polievku zjemníme smotanou na sľahanie a ochutnáme. Podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie. Voilá, krémová pórová polievka je hotová. Môžeme ju podávať s čerstvým chlebom alebo čerstvou žemľou. Dobrú chuť.

pórová polievka

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám pórová polievka podľa nášho receptu chutila. . Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Print Friendly, PDF & Email

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *