Dezerty a múčne jedláRecepty

Rýchly jablkový koláč, ktorý zvládnete raz-dva!

Možno mávate občas aj vy problém, čo urobiť s jablkami, ktoré si už pár dní postáli na poličke či v chladničke a nik po nich nesiaha. Samozrejme, vždy ich môžete nakrájať do ovocného šalátu, no raz za čas veľmi dobre padne aj nejaký ten sladký dezert. Presne takým je rýchly jablkový koláč.

Tento dezert navyše nie je extrémne sladký, takže budete mať menej výčitiek z jeho jedenia 🙂

Rýchly jablkový koláč je skvelý aj preto, lebo jeho prírpava je naozaj veľmi jednoduchá, presvedčte sa o tom s nami.

Čo budeme potrebovať?

  • 3 – 4 jablká
  • 1 citrón
  • 3 vajcia
  • 120 gramov trstinového cukru
  • 100 ml mlieka
  • 150 gramov polohrubej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 20 g masla
  • trstinový cukor a škoricu na posypanie

Postup na rýchly jablkový koláč:

Najprv umyjeme a nastrúhame citrónovú kôru z citróna, polovicu si odšťavíme. Jablká na koláč očistíme a nastrúhame na strúhadle na tenké plátky – necháme ich chvíľu postáť v miske s odšťavenou šťavou.

Vymiešame vajíčka s cukrom, pridáme mlieko a postupne pridávame aj múku s kypriacim práškom. Vajíčka sme si vymiešali s mixérom a následne sme už všetko miešali len ručne s metličkou. Keď je cesto pripravené, pridáme doň nastrúhané jablká a citrónovú kôru.

Formu na pečenie sme vymastili kokosovým olejom a posýpali hrubou múkou, ak chcete, môžete použiť aj papier na pečenie. Cesto vlejeme do formy a pobúchamé ním, aby popraskali bublinky.

Navrch na cesto nakrájame kúsky masla, ktoré leda-bolo umiestnime. Už nám ostáva len trstinový cukor a škorica, ktorými rýchly jablkový koláč posypeme podľa chuti.

Rúru máme vyhriatu na 180 stupňov a koláč v nej pečieme približne 35 minút.

Rýchly jablkový koláč potom vytiahneme z rúry, ak chcete, overte si jeho upečenie pomocou špajle – zapichnite ju do stredu koláča a ak ju vytiahnete bez cesta, koláč je upečený.

jablkovy kolac
Pozor, zje sa skôr, než sa odfotí!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *