PolievkyRecepty

Sedliacka polievka

Potrebujeme:
300 g predného hovädzieho mäsa s kosťou, 150 g koreňovej zeleniny, 50 g nalámaných makarónov, 2 zemiaky, 2 lyžice sterilizovaného hrášku, 1,5 l vody, 1 cibuľa, 1 kapia, polievkové korenie, petržlenová vňať.

Postup:
Najprv vložíme hovädzie mäso do osolenej vody, pridáme cibuľu a necháme zovrieť. Následne teplotu znížime a varíme do zmäknutia. Mäso vyberieme, vykostíme a pokrájame. Vývar scedíme. Do vývaru pridáme na kocky nakrájané zemiaky, rezančeky koreňovej zeleniny, kapie a povaríme. Makaróny uvaríme samostatne v osolenej vode, scedíme ich a necháme odkvapkať. Do polievky pridáme na kocky nakrájané mäso, hrášok, makaróny a zohrejeme. Polievku nakoniec dochutíme polievkovým korením a doplníme pokrájanou petržlenovou vňaťou.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *