Sladkokyslé kura s ananásom
Čínske jedlá sú pestré a chutné. Sú charakteristické pre svoju zmes korenín a kombinácie sladkých, slaných či pálivých chutí. Jej čaru dokáže odolať len málokto. My sme si pre vás pripravili rýchly recept, na chutný obed či večeru. Vyskúšajte naše sladkokyslé kura s ananásom a ryžou.
Na sladkokyslé kura budeme potrebovať:
- 500 g kuracích pŕs
- 1 ks konzerva nakrájaného ananásu
- 1 ks červenej papriky
- 3 Pl oleja
- 2 Pl hladkej múky
- 1 Pl medu
- 1 Pl sójovej omáčky
- šťava z ½ citróna
- 1 Čl kukuričného škrobu
- 150 ml vody
- soľ
- mleté čierne korenie
- čili
- sezamové semienka
Ako na to:
Začneme kuracím mäsom, ktoré si nakrájame na asi jeden centimeter hrubé rezance. Nakrájané mäsko si obalíme v múke, ktorú si predtým osolíme a okoreníme.
Na panvici si zohrejeme olej a kúsky obalených kuracích pŕs na ňom sprudka opražíme. Potom stiahneme plameň a mäso opekáme do mäkka približne 10 minút. Ak je potrebné, podlejeme ho trochou vlažnej vody. Hotové opečené mäso vyberieme z panvice a necháme ho odpočívať.
Umyjeme a očistíme si červenú papriku, ktorú nakrájame na väčšie štvorčeky. Precedíme si ananásový kompót. Pozor, šťavu nevylievame! Nalejeme ju do misky a zmiešame so 150 ml vody, sójovou omáčkou, citrónovou šťavou, medom a všetko poriadne premiešame. Potom pridáme kukuričný škrob a opäť poriadne premiešame, aby sa nám nevytvorili hrudky.
Na tú istú panvicu, na ktorej sme si pripravovali mäso, pridáme nakrájanú papriku a necháme ju chvíľu restovať. K paprike pridáme kúsky ananásu a k tejto zmesi primiešame škrobovú omáčku. Chvíľu povaríme a prihodíme kúsky praženého kuracieho mäsa, čili a sezamové semienka. Spolu varíme približne 5 minút.
Sladkokyslé kura s ananásom podávame s dusenou ryžou. Dobrú chuť.
Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ?
Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.