Šošovicová polievka
Často sa vám stáva, že neviete čo variť? Nevadí, ešte sme tu my, a my vám radi poradíme, rýchle a chutné recepty. Polievky sú v tomto období najlepšou alternatívou. Aj taká šošovicová polievka dokáže výborne zasýtiť a okrem toho, v chladných dňoch príjemne zahreje.
Šošovicová polievka a jej príprava, to nie je žiaden ťažký kumšt. Je síce potrebné nechať šošovicu najprv namočenú vo vode aspoň 12 hodín, no celková príprava samotnej polievky trvá našťastie chvíľu. V podstate môžete použiť aj červenú šošovicu, je len na vás, ktorá vám chutí viac. Do polievky pridáme ešte trošku mrkvy či cesnak pre jej výraznejšiu chuť. V tomto recepte sme polievku jemne zahustili škrobom, no osobne si myslím, že ak ho vynecháte a pridáte pár ošúpaných zemiakov, bude šošovicová polievka chutiť rovnako dobre. Poďme si predstaviť recept 😉
Na šošovicovú polievku budeme potrebovať:
- 300 g šošovice
- 2 ks bobkových listov
- 1 Pl oleja
- 2 mrkvy
- 1 strúčik cesnaku
- ½ Čl mletej červenej papriky
- soľ
- čierne korenie
- 1Čl zemiakového škrobu
Ako na to:
Premyjeme si šošovicu a necháme ju namočenú cez noc vo vode. Namočenú šošovicu znova prepláchneme, vysypeme do hrnca, zalejeme vodou tak, aby prečnievala aspoň 1 centimeter nad šošovicou. Osolíme, pridáme bobkový list a varíme približne 20 minút. Medzi tým si očistíme mrkvu a nakrájame ju na menšie kúsky. Na rozpálenom oleji ju prudko opražíme, osolíme, pridáme čierne korenie a mletú červenú papriku. Taktiež nesmieme zabudnúť na cesnak, ktorý prelisujeme a vmiešame do mrkvovej zmesi. Túto zmes následne dáme do šošovicovej polievky a necháme variť, kým mrkva pekne nezmäkne. Polievku na záver zahustíme čajovou lyžičkou zemiakového škrobu, ktorý rozmiešame v troche vody. A šošovicová polievka je hotová, dobrú chuť!
Páčili sa vám recept na šošovicovú polievku? tieto recepty na chrumkavé oriešky? Podporte ho zdieľaním na Facebooku. Dajte nám do komentára vedieť, ako vám chutila 😉 Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.