Hubové cestoviny so smotanou

Hubové cestoviny so smotanou sú chutným jedlom, ktorý sa hodí na večeru aj na obed. Pripravte si skvelý gurmánsky zážitok priamo vo vašej kuchyni.

Na hubové cestoviny so smotanou budeme potrebovať:

  • 2 Pl olivového oleja
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 1 Pl olivového oleja
  • 2 Pl masla
  • 400 g čerstvých alebo mrazených húb
  • 400 g cestovín
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 ml bieleho vína
  • 180 ml smotany na šľahanie
  • 1 Pl citrónovej šťavy
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • strúhaný parmezán  

Ako na to: 

Najprv si očistíme cibuľu, prekrojíme na polovice a nakrájame na tenké mesiačiky. Cibuľu vložíme do hlbokej panvice s rozohriatym olejom. Cibuľku zľahka osolíme, okoreníme a za občasného miešania opražíme do biela.  Najprv cibuľu opražíme na vysokom plameni a postupne ho sťahujeme, aby sa cibuľka nepripálila, alebo aby získala karamelovú farbu a sladkú chuť. Cibuľu potom odstavíme z plameňa. 

Medzitým si nakrájame huby na väčšie plátky a dáme ich pražiť na druhú panvicu, v ktorej si rozhorúčime olej a maslo. Huby osolíme, okoreníme, sem tam premiešame a necháme pražiť. Akonáhle sa nám huby pekne stiahli a opražili, stiahneme ich z plameňa. Pripravíme si hrniec s vodou, osolíme a necháme zovrieť, následne do nej vložíme cestoviny, ktoré varíme približne 10 minút. Kým sa nám uvaria cestoviny, nakrájame si cesnak na tenké plátky. Opraženú cibuľku pridáme k restovaným hubám, prisypeme cesnak a chvíľku všetko opražíme na miernom ohni. Následne zmes podlejeme bielym vínom, primiešame smotanu a celú zmes privedieme do varu. Nakoniec omáčku pokvapkáme citrónovou šťavou. Do horúcej omáčky pridáme uvarené cestoviny a premiešame a posypeme strúhaným parmezánom. Voilá, hubové cestoviny so smotanou sú hotové.

hubové cestoviny

Páčili sa vám tento recept na hubové cestoviny so smotanou? Podporte ho zdieľaním na Facebooku. Dajte nám do komentára vedieť, ako vám hubové cestoviny chutili 😉 Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *