Tip na večeru: španielska zemiaková omeleta

Pripravte si španielske národné jedlo „tortilla de patatas“  za pár minút. Stačia vám na to bežné ingrediencie.

Potrebujeme:

3 veľké zemiaky

1 väčšia cibuľa

4 – 5 vajec

olivový olej

soľ

Postup:

Ošúpané a umyté zemiaky s cibuľou si nakrájame na tenšie polmesiačiky. Do väčšej, ideálne kamennej panvice si nalejeme väčšie množstvo olivového oleja. Necháme chvíľu rozohriať a pridáme nakrájané zemiaky. Panvicu si prikryjeme pokrievkou a po chvíli pridáme aj cibuľu.

Zatiaľ vo veľkej mise rozbijeme vajíčka, ktoré dostatočne osolíme a spolu vymiešame. Priebežne zemiaky kontrolujeme a keď sú mäkké, vyberieme ich bez oleja spolu s cibuľou do misy, kde máme vymiešané vajíčka.

Všetko spolu zmiešame, zemiaky jemne nakrájame vidličkou alebo lyžicou, ktorou zmes miešame. Do panvice s trochou oleja nalejeme zmes a pečieme 3 – 5 minút, kým nie je spodok upečený. Následne si pomocou taniera omeletu otočíme a pečieme rovnako dlho aj z druhej strany.

Dávame pozor na okraje, aby sa nám nepripekali k panvici.

A máme hotovo. Dobrú chuť! 😊

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *