Tofu na čínsky spôsob
Potrebujeme:
400 g tofu,
300 g šampiňónov,
100 ml vody,
2 lyžice oleja,
1 veľký pór,
1 lyžička oleja
Na marinádu:
3 lyžice sójovej omáčky,
2 strúčiky cesnaku,
1 lyžica oleja
Postup:
V miske si pripravíme marinádu zo sójovej omáčky, rozpučeného cesnaku a oleja. Tofu nakrájame na kocky, vložíme do marinády, premiešame a necháme v chlade 2 hodiny. Následne na rozpálenom oleji speníme na kolieska nakrájaný pór, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a opražíme. Pridáme tofu kocky aj s marinádou, popražíme, podlejeme 100 ml vody, do ktorej sme predtým primiešali škrobovú múčku a povaríme. Podávame so zeleninou podľa chuti, s ryžou alebo zemiakovými hranolkami.
Ilustračné foto: sxc.hu