Tri otázky z kuchyne: foodblogerka ReBarbora
Blogovať o jedle nie je nič jednoduché. Prinášať svojim čitateľom stále nové a nové recepty si žiada veľkú dávku kreativity a trpezlivosti. A samozrejme, veľa lásky k vareniu, fotografovaniu a písaniu. Prinášať zaujímavé recepty, ktoré sú bez mäsa, je ešte väčšia výzva. Foodblogerka ReBarbora má za sebou množstvo skúseností s blogovaním, varením a pečením. Na svojom konte má aj úspešnú knihu Zdravé raňajky.
Mali ste niekedy chuť uvariť si niečo dobré, zeleninové, no bez mäsa? Určite ste hľadali na vševediacom Googli a nič vás neoslovilo… Možno ste len nenatrafili na tie správne recepty. Foodblogerka ReBarbora presne vie, čo ponúknuť svojim čitateľom a milovníkom chutného vegetariánskeho jedla na svojom blogu.
V rubrike Trojka z kuchyne sme sa jej opýtali naše tri klasické otázky. Prajeme príjemné čítanie 🙂
1. Aká je Vaša najobľúbenejšia a najvyužívanejšia surovina v kuchyni?
Hmm, ťažká otázka. Ale asi lahôdkové sušené droždie. Dodáva jedlám jemne „syrovú“ chuť, čo je vo vegánskej kuchyni silný kaliber. Taký syr z kešu orechov bez lahôdkového droždia si ani neviem predstaviť. Pridávam ho do omáčok a dokonca aj koláčov. Len pozor, ľudia si ho dosť často mýlia s klasickým droždím. Raz mi jeden môj čitateľ poslal otázku, či je ok, že jeho cheescake v chladničke prekysol 🙂 Hups!
2. Bez akej kuchynskej pomôcky si neviete predstaviť varenie?
Ja toho veľa v kuchyni nepotrebujem. Mám dva hrnce, dve panvice, dva nože a dokonca aj dva mixéry, haha. Ale naposledy som si zadovážila Thermomix, ktorý dokáže variť, vymixuje aj hladké orechové maslo, dá sa v ňom naparovať, mixuje, váži a hnetie aj cesto. A veľa iného. Proste pecka.
3. Spomínate si, že by ste ako dieťa mali voči nejakému jedlu averziu? Pretrváva dodnes?
Spomínam si, že babka mi raz dala zjesť zajaca a to som nikdy nedala, aj keď som ešte bola mäsožrút. Ani mi nechutil a nemohla som už ako dieťa zjesť zviera, ktoré malo predtým meno.
Ale inak som poslušne zjedla skoro všetko, pokiaľ to naozaj nebolo niečo neskonale zle uvarené 🙂 Moja mamina aj babka boli našťastie výborné kuchárky a pekárky.
Dnes nám na naše otázky odpovedala foodblogerka ReBarbora. Ak sa vám rozhovor páčil, podporte ho svojím zdieľaním na Facebooku. Zaujímajú vás odpovede ďalších známych Slovákov? Pozrite si našu rubriku Trojka z kuchyne.
Ak máte svoj tip, koho by sme mali osloviť, napíšte nám ho do komentára alebo na náš Facebook.