Dezerty a múčne jedláReceptyTop

Veľkonočné judáše

Potrebujeme:
500g hladkej múky,
250ml mlieka,
120g masla,
80g medu,
30g droždia,
2 žĺtky,
1 lyžica krupicového cukru,
citrón, štipka soli, tuk na potretie plechu, med

Postup: Do 100ml mlieka izbovej teploty pridáme droždie, lyžicu cukru, lyžicu múky, dôkladne rozmiešame a necháme vykysnúť. Tuk po zmäknutí vymiešame so žĺtkami a medom. Vmiešame preosiatu múku, vykysnutý kvások, zvyšné mlieko, nastrúhanú kôru z umytého citróna a osolíme. Po spracovaní cesta necháme kysnúť 30 minút.

Po vykysnutí z cesta odkrajujeme kúsky, ktoré formujeme do valčekov a nakoniec ich stočíme do špirál. Ukladáme ich na vymastený plech a necháme ešte chvíľu vykysnúť. Pečieme asi 20 minút dozlatista a po upečení ich ešte teplé potierame medom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *