ČlánkyDezerty a múčne jedláMagazínPR články a tlačové správyRecepty

Zdravo a chutne? Natrite si Krémovú!

Prepadol vás hlad? Alebo len chuť na niečo dobré? Tak či onak, ak zvolíte jednu zo štyroch noviniek Lunter KRÉMOVÁ, môžete si byť istí, že si pochutíte a zároveň urobíte niečo dobré pre svoje zdravie. Zabudnite na kompromisy a vyskúšajte, ako chutí 100 % rastlinná nátierka – naturálna, s cesnakom, kôprom alebo kapiou. A keď vás bude pokúšať „mlsná“, stavte na lahodný cheesecake z naturálnej Lunter krémovej.

Lunter krémové nátierky sú skvelým riešením pre chutné raňajky, rýchlu desiatu i olovrant alebo ľahkú večeru.

Len prírodné suroviny

Vedeli ste, že okrem tradičného natretia na chlieb či pečivo s nimi vykúzlite aj pohostenie pre návštevy v podobe chutného dipu k zelenine a pečeným zemiakom? Za vyskúšanie stoja aj ako náhrada za dresing či smotanovú zložku pri pečení sladkých pochúťok. Navyše, v tomto prípade sa môžete stopercentne spoľahnúť, že vaša obľúbená pochúťka obsahuje výlučne prírodné suroviny a nenájdete v nej žiadne konzervačné látky, laktózu, lepok, GMO ani cholesterol.

Odľahčite svoje trávenie i našu planétu vďaka rastlinným nátierkam Lunter krémová – v porovnaní so živočíšnymi potravinami zanecháva ich výroba oveľa menšiu ekologickú stopu. Tak čo, už vám vyhladlo?

Krémová nátierka naturálna

Vyrobená z kvalitných a poctivých ingrediencií, ako je čerstvý sójový nápoj, Lunter tofu a 100 % bambucké maslo z orechov Shea, predstavuje ideálny základ pre slanú i sladkú kuchyňu. Nebojte sa experimentovať a pokojne ňou nahraďte živočíšne produkty v klasických receptoch.

Naším tipom je lahodný rastlinný cheesecake, kde lahodná chuť a krémová konzistencia tejto nátierky dokonale vynikne. Nerobte viac kompromisy medzi zdravou stravou a výnimočnou chuťou!

Krémová nátierka s cesnakom

Je vynikajúca, ľahšia a samozrejme 100 % rastlinná. Pravú a výraznú chuť získava vďaka čerstvému voňavému cesnaku, ktorý je dodnes používaný ako prírodné antibiotikum. Cesnak je vysoko výživný a zároveň má veľmi málo kalórií. Využitie tejto nátierky je nesmierne rozmanité – a to doslova v každej kuchyni. Vyskúšajte ho na grilovačke, pikniku či na párty s priateľmi. Perfektne zafunguje vždy, keď vás prepadne vlčí hlad.

Krémová nátierka s kapiou

Kapia právom patrí medzi našu najobľúbenejšiu zeleninu. Chutí rovnako dospelým i deťom pre svoju výraznú sladkosť, no zároveň sa pýši vysokým obsahom vlákniny a antioxidantov. Nátierka Krémová s kapiou v sebe spája jej delikátnu chuť a jemnú krémovú štruktúru. Táto mimoriadne vydarená kombinácia vynikne na čerstvom chlebíku alebo prekvapí aj ako dip k zelenine a pečeným zemiakom. Zaručene v nej nenájdete žiadne konzervanty, farbivá ani umelé prísady.

Krémová nátierka s kôprom

Pokiaľ patríte k milovníkom výraznej chuti a lahodnej arómy, rozhodne ju musíte vyskúšať! Obsahuje iba prírodné ingrediencie vrátane tofu, citrónovej šťavy, droždia, oleja zo semien maslovníka a prvotriedneho kôpru. Ten je považovaný za výborný zdroj vápnika, vlákniny, mangánu, železa i horčíka a môže sa popýšiť silným antibakteriálnym účinkom. Okrem tradičných kombinácií s poctivým chlebom sa výborne hodí k zeleninovému šalátu.

Tip: LAHODNÝ RASTLINNÝ KRÉMOVÝ CHEESECAKE

Na prípravu cesta budete potrebovať 150 g sušienok a 60 g rastlinného masla. Lahodný krém vymiešate s použitím 575 g nátierky Lunter Krémová naturálna, 100 ml sójovej smotany, 100 g bielej čokolády, 20 g vanilkového cukru, 2 ČL vanilkového extraktu a nastrúhanej citrónovej kôry.

V malom hrnci nechajte rozpustiť maslo. Sušienky polámte, vsypte do mixéra a spolu s maslom rozmixujte. Celú zmes nasypte do formy na pečenie s priemerom 22 cm, vystlanej papierom na pečenie. Zmes poriadne roztlačte, aby bol základ pevný a celú formu vložte do chladničky. Medzitým si pripravte krém – začnite zohriatím sójovej smotany. Tesne pred zovretím ju stiahnite z ohňa, polejte ňou nalámanú čokoládu a nechajte postáť asi 5 minút. Následne miešajte, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Medzitým si rozmixujte ostatné suroviny a spojte ich s pripraveným krémom. Následne všetko vlejte na vychladený korpus zo sušienok a dajte piecť na 40 minút pri teplote 180°C. Ozdobte a s chuťou vychutnávajte 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *