Zeleninové rezníky
Potrebujeme:
200 g brokolice, 4 lyžice mlieka, 2 mrkvy, 2 vajcia, 1 cukina, 1 lyžička majoránu, strúhanka na zahustenie, mleté čierne korenie, hladká múka, strúhanka na obalenie, olej na vyprážanie
Do mierne osolenej vriacej vody vložíme v celku mrkvy, brokolicu, cukinu a varíme domäkka. Po dovarení a odkvapkaní zeleninu rozmixujeme alebo pokrájame na drobné kúsky, pridáme 1 vajce, zahustíme strúhankou, ochutíme mletým čiernym korením, majoránom a premiešame. Z pripravenej zmesi vyformujeme rezne, obalíme ich v múke, vo vajci rozšľahanom s mliekom a v strúhanke. vyprážame ich v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista. Hotové rezníky ukladáme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného oleja. Podávať môžeme s pečenými alebo varenými zemiakmi.
Ilustračné foto: pixabay.com