Torta stracciatella
Isto všetci poznáte smotanovú zmrzlinu alebo jogurt s kúskami čokolády. Vyskúšajte tuto skvelú tortičku.
Potrebujeme:
Cesto:
3 vajcia,
60 g polohrubej múky,
60 g práškového cukru,
20 g kakaa,
1/2 sáčku prášku do pečiva,
Krém:
2 želatíny v prášku,
10 PL vody,
2 smotany na šľahanie (cca 500 ml),
2 vanilkové cukre,
2 smotanové stracatella jogurty,
100 g horkej čokolády.
Postup:
Oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme ich s cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva, kakao a všetko dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne ho primiešame k mase. Vylejeme do okrúhlej formy a pečieme asi 10 minút pri 180 °C. Medzitým si pripravíme krém. Želatínu namočíme vo vode (asi 10 PL) a necháme napučať. V miske si vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom. Želatínu potom povaríme a necháme trochu vychladnúť. Premiešame ju z jogurtom, pridáme nahrubo nastrúhanú čokoládu a vyšľahanú šľahačku. Krém nanesieme na vychladenú piškótu a necháme zatuhnúť cez noc v chladničke.
Foto: pixabay.com
Mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam