Vajíčková nátierka na chlebík i na hrianku
Slepačie vajíčka sú súčasťou každej kuchyne. Tak ako v našom kulinárskom kráľovstve nemôže chýbať vareška, tak nemôžu chýbať ani vajcia. Vedeli by ste si bez nich predstaviť život?
Niet pochýb o tom, že vajcia sú v kuchyni multitalentované a samozrejme, veľmi obľúbené a sú zdrojom minerálov a vitamínov. Pripraviť si ich môžete na niekoľko spôsobov. Od tých najbežnejších receptov, akými sú volské oká, praženica či chlieb vo vajíčku, až po tie náročnejšie akými sú vajíčkový šalát, plnené vajíčka alebo vajíčková nátierka.
Domáce nátierky sú vynikajúce – môžete si ich pripraviť niekoľko druhov a každú s inými vylepšeniami podľa svojho gusta. Domáca vajíčková nátierka je na experimentovanie veľmi vďačná a jednoducho sa vašim chuťovým pohárikom prispôsobí. Všetko, čo máte radi, si do nej môžete pridať. Vyskúšajte preto tú našu vajíčkovú nátierku.
Čo budeme potrebovať:
- 6 ks veselých vajíčok
- 3 PL zmäknutého masla
- 3 menšie cibule
- 3 PL horčice
- 2 PL tatarky
- 2 väčšie zavárané uhorky
- soľ
- korenie
Ako na to:
Vajíčka si uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Nakrájame si nadrobno cibuľku. Do nádoby ponorného mixéru vložíme cibuľu, vajíčka, maslo a poriadne rozmixujeme. Postupne pridávame nakrájané uhorky, horčicu, cibuľu, soľ a korenie a poriadne premiešame, aby sa všetky chute dokonale spojili. A voilá, výborná lacná a sýta nátierka vhodná na raňajky či na jednohubky pre návštevy je hotová. Pri servírovaní si naozaj nemusíte robiť žiadne väčšie starosti. Môžete zvoliť nastrúhaný syr, nakrájanú jarnú cibuľku alebo rajčiny 🙂 Dobrú chuť.
Ak sa vám máli alebo hľadáte niečo netradičné, objavte naše recepty na sardinkovú pomazánku, cícerovú nátierku alebo na zdravú avokádovo-vajíčkovú pomazánku.