Tip na rýchly obed: cestoviny s kuracím mäsom a syrom
Rýchly obed, ktorý máte hotový raz-dva-tri. Jednoduchý, rýchla príprava a garancia výbornej chuti. Dáte si s nami cestoviny s kuracím mäsom a plesňovým syrom?
Na prípravu tohto jedla, si môžete zvoliť akékoľvek cestoviny. Najlepšie sú však tagliatelle. Prednedávnom, sme tu mali recept, v ktorom sme sa venovali aj postupu, ako si vyrobiť domáce tagliatelle. Výroba cestovín je veľmi zdĺhavá, a nie každý má na to trpezlivosť, najmä ak ste hladní a potrebujete svoj žalúdok rýchlo zasýtiť a potešiť chutným jedlom. Každopádne, ak máte čas a chuť, určite si rezance môžete pripraviť aj doma pomocou strojčeka na cestoviny a určite vám budú chutiť viac, ako tie kupované. V konečnom dôsledku, ak nemáte čas či chuť pripraviť si domáce tagliatelle, môžete na prípravu tohto obeda použiť, tak ak omy napr. penne či farfalle. Presvedčte sa sami, o chuti a pripravte si s nami tento rýchly obed.
Poďme si však povedať niečo o tomto rýchlom a chutnom recepte. Jeho príprava vám zaberie sotva trištvrte hodinu. Čo sa týka náročnosti tohto receptu, zvládne ho skutočne ktokoľvek a ingrediencie? Tie nájdete aj doma v chladničke alebo v špajzi. Ak máte doma hladošov, nie je nič lepšie ako táto cestovinovo-kurací rýchly obed, tak poďme na to.
Na cestoviny s kuracím mäsom budeme potrebovať:
- 300 g čerstvého špenátu
- 300 g kuracích pŕs alebo vykostených kuracích stehien
- 150 g syra s modrou plesňou
- 200 g širokých rezancov / alebo iných cestovín
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
Ako na to:
Najprv si umyjeme a nakrájame kuracie mäsko na rezance alebo kocky. Na panvici si zohrejeme olej a opečieme kuracie mäso, ktoré osolíme, okoreníme a pridáme aj štipku sladkej mletej papriky. Potom pridáme umyté a osušené lístky špenátu a restujeme spolu s mäsom. Podlejeme vodou a dusíme domäkka. Na záver pridáme rozdrvený syr s modrou plesňou, premiešame a odstavíme. Medzi tým, aby sme ušetrili čas si môžeme dať do hrnca variť vodu, ktorú osolíme. Do vriacej vody vložíme široké rezance alebo tagliatelle a necháme variť. Uvarené cestoviny scedíme a necháme odkvapkať. Môžeme ich poliať ešte olivovým olejom, aby nabrali ten správny šmrnc. Rozdelíme na taniere a polejeme omáčkou s kuracím mäsom, špenátom a roztaveným plesňovým syrom. Dobrú chuť!
Tip na záver: omáčku si môžete vylepšiť okrem špenátu aj o kukuricu či dokonca na kolieska nakrájanú mrkvu. Omáčka získa aj vďaka týmto surovinám zaujímavú chuť.
Páči sa vám tento tip na rýchly obed? Podporte ho zdieľaním na Facebooku. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.