CestovinyČlánkyHubyMagazínRecepty

Domáce tagliatelle s hubovou omáčkou

Nič nie je lepšie, ako pripraviť si jedlo v pohodlí domova. Ak radi varíte tento recept bude pre vás hračka. Je síce možno trošku zdĺhavý, no nič ťažké, čo by milovník cestovín nezvládol. Poďme si spolu pripraviť domáce tagliatelle s hubovou omáčkou.

Na našom portáli ste určite čítali recepty na špagety či na pravé talianske halušky – gnocchi. Čo tak pripraviť si cestovinu, ktorá v našich končinách nie je až taká obľúbená v porovnaní so špagetami, aj keď tagliatelle ich trošku pripomínajú. Sú to širšie rezance, ktoré sú zamotané v cestovinovom hniezde”. Sú veľmi chutné, výdatné a hodí sa k nim akákoľvek omáčka. My sme dnes zvolili recept na domáce tagliatelle s hubovou omáčkou. 

Na domáce tagliatelle s hubovou omáčkou budeme potrebovať: 

Na cestoviny:

  • 280 g hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 1 Pl olivového oleja
  • trocha vody

Na hubovú omáčku:

  • 2 Pl masla
  • 200 g čerstvých húb
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 70 g parmezánu
  • 1 hrsť petržlenovej vňati
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Ako na to:

Domáce tagliatelle s hubovou omáčkou začneme prípravou cestovín. Pripravíme si drevenú dosku na prípravu cesta. Vysypeme na ňu dané množstvo múky a v strede spravíme jamku, do ktorej rozbijeme vajíčka a prilejeme lyžicu olivového oleja. Postupne pomaly vypracujeme rukami pekné hladké cesto. Ak by bolo cesto príliš suché, pridajte doň trošku vody. Vypracované hladké cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke odpočívať aspoň 30 minút.

Odpočinuté cesto si vyklopíme n pomúčenú dosku. Rozvaľkáme ho na tenký plát. Môžeme použiť valček alebo strojček na cestoviny. Rozvaľkané cesto posypeme ešte trochou múky, aby sa nezlepilo a zrolujeme ho do rolky. Následne nakrájame na tenké plátky. Hotové cestoviny môžeme nechať ešte zaschnúť na doske. Do hrnca pridáme vadu, ktorú osolíme, pridáme lyžicu oleja a dáme variť. 

domáce tagliatelle s hubovou omáčkou

V tomto bode sa konečne môžeme pustiť do prípravy hubovej omáčky. Pripravíme si hlbšiu panvicu, v ktorej si rozpustíme maslo, pridáme na plátky nakrájané huby, trošku osolíme a necháme restovať. Sem – tam môžeme huby premiešať. Keď huby pustia šťavu, zvýšime intenzitu plameňa, kým sa voda neodparí. Následne pridáme prelisované strúčiky cesnaku a opekáme spolu s hubami. Prilejeme smotanu, čierne korenie a spolu varíme aspoň 5 minút. Hotovú omáčku odstavíme a primiešame posekanú petržlenovú vňaťku a poriadne premiešame. 

Domáce cestoviny nasypeme do vriacej vody a varíme, kým cestoviny nie sú tak akurát – al dente. Scedíme a ešte horúce primiešame do hubovej omáčky. Pridáme strúhaný parmezán a voilá, domáce tagliatelle s hubovou omáčkou sú hotové. Prajeme dobrú chuť! 

Páčil sa Vám tento recept na domáce cestoviny s hubovou omáčkou? Podeľte sa s nami v komentároch, ako vám chutil alebo ho podporte zdieľaním na Facebooku. Viac skvelých receptov nájdete na našej stránke nazjedenie.sk v sekcii recepty.  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *