Grilované mäsové gule
Hľadáte niečo originálne na letnú grilovačku? Vyskúšajte tieto skvelé karbonátky v chrumkavom obale.
Potrebujeme:
400 g mletého hovädzieho mäsa,
2 veľké cibule,
4 šampiňóny,
2 PL strúhanky,
2 PL kečupu,
1 PL nasekanej petržlenovej vňate,
1 lyžička sójovej omáčky,
1 lyžička worcestrovej omáčky,
plátky slaniny,
trošku čili,
mleté čierne korenie,
soľ.
Postup:
Cibule očistíme, prerežeme na polovice a najvrchnejšie vrstvy oddelíme. Vnútro nakrájame na kocky. Vo väčšej miske zmiešame mleté mäso s nakrájanými hubami, petržlenom, strúhankou, cibuľou, kečupom, worcestrovou a sójovou omáčkou. Pridáme čili, osolíme a okoreníme podľa chuti. Z časti zmesi vytvarujeme guľu tak, aby ju cibuľové polovice pekne obalili. Následne okolo nej obtočíme aj plátky slaninky a upevníme pomocou špáradiel. Pripravené gule grilujeme asi 40 minút. Táto dobrota sa dá upiecť aj v rúre, pečieme ju pri teplote 220°C.
Ilustračné foto: pixabay.com