Kuracie karí s jablkami
Kura j obľúbený druh mäsa, ktorý vieme pripraviť na niekoľko veľmi chutných spôsobov. Je to hádam najpoužívanejšie mäso v slovenských domácnostiach a okrem toho, že je chutné, určité recepty ho preferujú aj v diéte. Dnes sme si pre vás pripravili zaujímavý recept kuracie karí s jablkami.
Tento recept spája v sebe zaujímavé chute predovšetkým indického karí korenia, ktoré sa snúbi so sladkosťou jabĺk. Kuracie mäso je v tomto recepte doslova rozmaznávané týmito ingredienciami. Kuracie karí je vhodné aj na obed, alebo večeru ku ktorému sa jednoznačne hodí dokonale uvarená ryža.
Na kuracie karí s jablkami budeme potrebovať:
- 600 g kuracích pŕs
- 3 jablká
- 1 cibuľu
- 1 Pl sójovej omáčky
- 250 ml smotany na varenie
- soľ
- mleté čierne korenie
- sušená bazalka
- karí korenie
- olej
Ako na to:
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na väčšie kocky. Vložíme do misky, polejeme trochou oleja a pridáme soľ, čierne korenie, bazalku a poriadne premiešame. Umyjeme si jablká, vyrežeme jadrovník a nakrájame na kocky. Cibuľu si ošúpeme a taktiež nakrájame na drobné kocky. Na panvicu si nalejeme trochu oleja a necháme zohriať. Najprv opražíme na panvici cibuľku do zlatista. Potom pridáme okorenené kuracie prsia a opražíme. Ak je kuracie mäso zatiahnuté, pridáme jablká ktoré pečieme krátko.
K opečenému mäsku s jablkami pridáme sójovú omáčku, smotanu na varenie a karí korenie. Varíme, kým mäsko a jablká nie sú úplne mäkké. Ochutnáme a prípadne ešte podľa chuti okoreníme. Kuracie karí s jablkami je hotové, dobrú chuť.
Páčil sa vám tento recept kuracie karí s jablkami? Podporte ho zdieľaním na Facebooku. Dajte nám do komentára vedieť, ako vám kuracie karí chutilo. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.