ČlánkyHydinaMagazínMäso

Kuracie karí s jablkami

 Kura j obľúbený druh mäsa, ktorý vieme pripraviť na niekoľko veľmi chutných spôsobov. Je to hádam najpoužívanejšie mäso v slovenských domácnostiach a okrem toho, že je chutné, určité recepty ho preferujú aj v diéte. Dnes sme si pre vás pripravili zaujímavý recept kuracie karí s jablkami.

Tento recept spája v sebe zaujímavé chute predovšetkým indického karí korenia, ktoré sa snúbi so sladkosťou jabĺk. Kuracie mäso je v tomto recepte doslova rozmaznávané týmito ingredienciami. Kuracie karí je vhodné aj na obed, alebo večeru ku ktorému sa jednoznačne hodí dokonale uvarená ryža.

Na kuracie karí s jablkami budeme potrebovať: 

  • 600 g kuracích pŕs
  • 3 jablká
  • 1 cibuľu
  • 1 Pl sójovej omáčky
  • 250 ml smotany na varenie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sušená bazalka
  • karí korenie
  • olej 

Ako na to: 

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na väčšie kocky. Vložíme do misky, polejeme trochou oleja a pridáme soľ, čierne korenie, bazalku a poriadne premiešame. Umyjeme si jablká, vyrežeme jadrovník a nakrájame na kocky. Cibuľu si ošúpeme a taktiež nakrájame na drobné kocky. Na panvicu si nalejeme trochu oleja a necháme zohriať. Najprv opražíme na panvici cibuľku do zlatista. Potom pridáme okorenené kuracie prsia a opražíme. Ak je kuracie mäso zatiahnuté, pridáme jablká ktoré pečieme krátko. 

K opečenému mäsku s jablkami pridáme sójovú omáčku, smotanu na varenie a karí korenie. Varíme, kým mäsko a jablká nie sú úplne mäkké. Ochutnáme a prípadne ešte podľa chuti okoreníme. Kuracie karí s jablkami je hotové, dobrú chuť.

kuracie karí s jablkami

Páčil sa vám tento recept kuracie karí s jablkami? Podporte ho zdieľaním na Facebooku. Dajte nám do komentára vedieť, ako vám kuracie karí chutilo. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

bistro.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *