Makaróny s čerstvými kuriatkami
Máte po hubačke chuť na niečo menej tradičné, ako polievka či praženica? Skúste tieto cestovinky.
Na 2 porcie potrebujeme:
2 cibule
100 g prerastanej slaniny
500 g čerstvých kuriatok
400 g makarónov
150 g crème fraîche (šľahačkový kyslý krém – môžeme nahradiť zmiešaním smotany na šľahahanie a kyslej smotany v pomere cca 3:1)
trošku oleja
50 g masla
Na dochutenie: soľ, pažitka, majorán, čierne korenie
Postup:
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kocky. Slaninu nakrájame na prúžky. Kuriatka v prípade potreby umyjeme (na chvíľku ponoríme do vody v nádobe a následne vodu zlejeme) a prekrojíme na polovičky.
Makaróny uvaríme v osolenej vode a necháme v sitku odkvapkať.
Na panvici rozpálime olej, pridáme slaninku a opečieme do chrumkava. Následne pridáme maslo, cibuľu a kuriatka a za stáleho miešania pražíme.
Na panvicu pridáme crème fraîche a dochutíme.
Pridáme makaróny, poriadne premiešame, necháme chvíľku na panvici a následne podávame ozdobené pažítkou a majoránom.
Ilustračné foto: pixabay.com