Škoricový cukor dodá chuť múčnikom a rozvonia vašu kuchyňu
Viete, ako vonia jeseň? Pre mnohých práve jablkami a škoricou. Šťavnaté jabĺčka nazbierané priamo zo stromov vo vašej záhrade sa akoby pýtali na jablkový koláč. Či už sa rozhodnete pre závin alebo klasický koláč, chuť jabĺk dokonale zvýrazní škoricový cukor, ktorý bude krásne rozvoniavať v celej kuchyni.
Škoricový cukor od Dr.Oetker obsahuje až 11% škorice a je nenahraditeľným pomocníkom hlavne pri dochucovaní sladkých pokrmov v kuchyni. Používa sa ako prísada na pečenie, predovšetkým dochutenie jablčných či iných ovocných múčnikov, kompótov a vareného vína. Je taktiež výborný na posýpanie koláčov, lievancov a krupicovej kaše.
Škorica pochádza z Ázie a do Európy sa dostala vďaka benátskym obchodníkom. Je to aromatické korenie známe aj pre svoje liečivé účinky. V poslednom čase sa spomína predovšetkým v súvislosti s jej protirakovinovými účinkami. Okrem toho pôsobí upokojujúco, uvoľňuje napätie a stimuluje krvný obeh.
Upečte si niektorý z chutných koláčov za pomoci nasledujúcich receptov. Do každého môžete pridať aj škoricový cukor. Rozvoniate celý byt a nebudete sa vedieť dočkať, až múčnik ochutnáte.
Kráľovský koláč s plnenými pečenými jablkami