Zapekaný baklažán s kozím syrom
Baklažán je v letnom období veľmi obľúbený. Najčastejšie si ho pripravujeme na grile. Jemne nasolený, okorenený a poliaty olivovým olejom je ako zdravá grilovaná príloha k mäsu to naj.
Keďže počas horúcich letných dní nemáme chuť variť ťažké jedlá, zvoľte niečo jednoduchšie, rýchle a dokonca aj zdravšie. Máme tu pre vás skvelý recept na zapekaný baklažán s kozím syrom a bylinkami.
Vyskúšajte zapekaný baklažán podľa nášho receptu 😉
Na zapekaný baklažán s kozím syrom budeme potrebovať:
- 1 ks čerstvého baklažánu
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- čerstvú bazalku
- čerstvú petržlenovú vňať
- šťavu z jedného citróna
- mäkký kozí syr
- 2 strúčiky cesnaku
- oriešky podľa chuti
Ako na to:
Čerstvý baklažán nakrájame do tvaru vejára, osolíme a necháme približne 30 minút odstáť. Papierovou utierkou poutierame z baklažánu soľ a vodu, následne každý plátok baklažánu potrieme olivovým olejom. Na rozohriatej panvici opečieme baklažán z oboch strán.
Nasekáme pár orieškov a pridáme pár kvapiek olivového oleja, pretlačený cesnak, korenie, soľ, bazalku, petržlenovú vňať, šťavu z citróna a poriadne premiešame. Zapečený baklažán premiestníme na plech, ktorý si vystelieme pred tým papierom na pečenie. Na každý plátok vejáru rozotrieme orieškovo-bylinkovú zmes a pridáme nadrobený kozí syr.
Vo vyhriatej rúre zapekáme chvíľu, kým sa nám nerozpustí na povrchu syr. Hotový zapekaný baklažán s kozím syrom podávame ozdobený s nakrájanými paradajkami a bylinkami.
Tento recept si môžete pripraviť aj na záhradnom grile.
Naučte sa baklažán pripravovať chutne – stane sa súčasťou vášho jedálnička. Okrem iného netreba opomenúť pozitívne účinky baklažánu. Upravuje trávenie, bojuje proti rakovine kože a zlepšuje zdravie kostí a funkciu mozgu. Bráni krvácaniu ciev a pomáha bojovať proti chudokrvnosti. Je výborný aj pre cukrovkárov.
Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.