MäsoReceptyZemiaky

Zemiaky zapečené s kapustou a údeným mäsom

Potrebujeme:

800 g v šupke uvarených zemiakov,
500 g kvasenej kapusty,
150 g uvareného údeného mäsa,
100 ml smotany,
1 lyžica oleja,
1 cibuľa,
1 lyžička drvenej rasce,
1 bobkový list,
1 vajce,
soľ,
mleté čierne korenie,
olej na vymastenie zapekacej misy.

Postup:

Zemiaky olúpeme a nakrájame ich na plátky. Na rozpálenom oleji si opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme kapustu, rascu, bobkový list, osolíme, okoreníme a chvíľu podusíme. zapekaciu misu si vymastíme olejom, na dno rozložíme kapustu, nakrájané údené mäso a plátky zemiakov. Všetko zalejeme smotanou rozmiešanou s vajcom, vložíme do rozohriatej rúry a pečieme 15 minút, kým povrch nechytí zlatistý nádych.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *