ČlánkyMagazínPozvánky a reportážeTop

Zimný festival jedla v Hostinci – fotogenické servírovanie a milý personál

Na území celého Slovenska prebieha 7. ročník Zimného festivalu jedla, ktorý trvá 6 týždňov a končí sa 24. februára 2019. Vďaka podujatiu má každý možnosť ochutnať gurmánske špeciality vybraných reštaurácií. Kuchári podnikov zostavili festivalové menu z troch jedál – Naše ikonické jedlo, Kuchárová voľba a Chute regiónov.

Ako prvú reštauráciu na degustáciu sme si vybrali Pivovar Hostinec na Hlavnej v Košiciach. V podniku nás prekvapil najmä vľúdny a príjemný personál, ktorý sa o nás staral ukážkovo. Jednotlivé jedlá hodnotíme bodmi, pričom najviac bodov je 5.

 

Ikonické jedlo Hostinca počas tohtoročného Zimného festivalu jedla sú vyprážané pirohy plnené tvarohom a bryndzou. Podávajú ich s dusenými kuriatkami, ktoré chuťovo skvele ladia s jedlom. Jedlu dávame 5 bodov.

Chute regiónov predstavuje originálne servírovaný hovädzí steak z vyzretého stehna so zemiakovým pyré, tekvicovým ragú a sladovou penou. Čisté mäso sa ľahko krája a nemusíte sa báť žiadnych mastných častí. Ak preferujete výrazné a ostré chute, hlavné jedlo degustačného menu sa vám môže zdať trochu menej výrazné. Nič to však nemení na jeho kvalite. Naše hodnotenie: 4 body.

Kuchárova voľba padla na sladký dezert – čokoládový mousse s jablkami a malinami v pivnom skle. Spojenie bielej čokolády a kyslejšieho ovocia spolu skvele ladila. Navyše sa dezert jedol veľmi ľahko. Naše hodnotenie: 5 bodov.

Celkovo hodnotíme festivalové menu v Hostinci veľmi pozitívne. Za 23 eur vás zaujímavé trojchodové menu zasýti, v cene máte aj jednu minerálku a malé pivo alebo jedno deci vína. Ak chcete Zimný festival jedla ochutnať aj vy, zakúpte si degustačný kupón na www.zimnyfestivaljedla.sk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *