FotoreceptyRecepty

Fotorecept: Červené palacinky so špenátom

Ak obľubujete palacinky nielen na sladko, ale navyše aj radi vymýšľate, mám pre vás niečo z experimentátorskej kuchyne. Rada sa hrám s farbami, tak som sa rozhodla osviežiť bežné palacinkové cestíčko o cviklu, a zároveň pripraviť zdravý obed, ktorý je pôžitkom nielen pre oči, ale zaručene podráždi aj chuťové bunky.

Na prípravu červených palaciniek potrebujeme:
500 g jemného tvarohu, 2-3 vajíčka, 3-4 cvikly, čerstvý listový špenát, 500 ml mlieka, 300 g hladkej múky, provensálske byliny, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ

 

1-600x450

3-600x450

4-600x848

Cviklu si uvaríme domäkka a po vychladnutí ju ošúpeme.

5-600x450

Vložíme do mixéra spolu s múkou, vajíčkami (ak ste použili stredné, až veľké cvikly, treba vmixovať 3 vajíčka a o vrchovatú lyžicu viac múky), dolejeme mliekom a jemne posolíme (nie je nutné, pokiaľ sa radi držíte správnych zásad zdravej stravy). Hotové cesto necháme trochu postáť.

6-600x819

Špenát umyjeme a celé lístky opražíme na kvapke olivového oleja.

7-600x450

Po vychladnutí špenát zmiešame s tvarohom a pretlačenými strúčikmi cesnaku. Trochu osolíme.

8-600x450

Odstáte cesto pomocou väčšej naberačky nalejeme na rozohriatu panvicu (hrubšie palacinky sa budú ľahšie obracať). Pečieme na kvapke olivového oleja.

9-600x501

Palacinky plníme špenátovo-tvarohovou zmesou. Trochu petržlenového umenia dodá šmrnc červenej farbe a plnke. Navyše sa zvýrazní zeleninová chuť. Či už ste vegetarián, alebo nie, zaručene takýmto obedom zaskočíte každý hladný žalúdok. Bon apetit!

10-600x450

Autor: Ingrid Kubaliaková
Foto: Ingrid Kubaliaková

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *