BravčovéČlánkyMagazínMäso

Ako grilovať rebierka?

Grilovačky a leto to ide ruka v ruke. Bez grilu, dobrého jedla, priateľov a blízkej rodiny si leto nevieme predstaviť. Málo čo je tak dobré, ako perfektne pripravené grilované jedlo, teplý letný večer, svieži šalát, chladný drink, zapadajúce slnko a vôňa dreveného uhlia. Ak radi grilujete, skúste si pripraviť tieto grilované rebierka. Neviete ako grilovať rebierka? Prezradíme vám na ne skvelý recept. 

Výhodou je, že rebierka sa najprv varia vo vode a na grile ich netreba potom držať príliš dlho. Ta ten krátky čas chytia rebierka presne tú dymovú chuť a dokonalú chrumkavú glazúru. 

Ako grilovať rebierka
grilované rebierka

Na grilované rebierka budeme potrebovať: 

  • 2 kg bravčových rebier
  • 1 ks väčšej cibule
  • 2 ks strúčikov cesnaku
  • 1 Čl horčice
  • 1 Čl medu
  • 1 Pl sójovej omáčky
  • čerstvé bylinky podľa chuti (petržlenová vňať, rozmarín)
  • soľ
  • korenie 

Ako grilovať rebierka: 

Bravčové rebierka si ešte v mäsiarni alebo doma necháme nakrájať na menšie kúsky. Vo vriacej vode si ich predvaríme približne 20-30 minút. Rebierka zostanú šťavnaté a po ugrilovaní  budú chrumkavé. Medzi tým, ako sa nám rebierka varia, pripravíme si marinádu. Nakrájame si na drobno cibuľku, pretlačíme cesnak, nasekáme bylinky a zmiešame so soľou, medom, čiernym korením, sójovou omáčkou prípadne môžeme pridať aj čili a poriadne premiešame. Predvarené rebierka potrieme marinádou a necháme ich oddýchnuť aspoň dve hodiny. 

Medzi tým si pomaly rozpálime gril, vypijeme nejaký ten drink a pokecáme s priateľmi a známymi. Rebierka grilujeme do zlatista z každej strany približne 8 až 10 minút. Hotové rebierka môžete podávať s pivom a rôznymi omáčkami, ktoré si môžete pripraviť doma. Dobrú chuť! 

Ako grilovať rebierka
Ako grilovať rebierka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *