Domáci nakladaný hermelín
Možno ste si už aj vy dali niekedy v pohostinstve k pivku nakladaný hermelín. Vďaka tomuto receptu si ho budete môcť pripraviť aj doma.
Potrebujeme:
5 ks hermelínu,
1 väčšiu cibuľu,
2-3 strúčiky cesnaku,
1 malú fľašu čalamády,
olej,
mletú červenú papriku,
10 guličiek celého čierneho korenia.
Ak máte radi výraznejšie chute, pridajte aj:
sušené paradajky,
feferónky,
bylinky (bazalka, tymián, oregano, rozmarín).
Postup:
Hermelíny rozkrojíme na polovice. Cibuľu nakrájame na pásiky, cesnak pretlačíme. Poukladáme na syry a posypeme červenou paprikou. Podľa chuti môžeme pridať aj ďalšie ingrediencie, napr. sušené paradajky, olivy, feferónky, či aromatické bylinky. Polovice zlepíme a nakladáme do fľaše. Na spodok dáme trochu čalamády, zopár guličiek korenia, nasleduje hermelín a opäť čalamáda. Postup opakujeme, až kým nebude fľaša plná. Nakoniec všetko zalejeme olejom. Chvíľu počkáme, prípadne zatrasieme fľašou, aby sme sa zbavili vzduchových bubliniek. Fľašu dôkladne zatvoríme a dáme do chladničky. Ideálne je, ak tam pobudne pribl. týždeň. Podávame s chlebom.
Ilustračná foto: pixabay.com