Hrušky: 10 TOP receptov, ako si poradíte s hruškami
Vedeli ste, že hruškám sa hovorí, že sú ovocím bohov? Sú síce považované za jesenné ovocie, no hrušky majú niekoľko odrôd. Vďaka tým skorým si ich chuť môžeme užívať už teraz.
Hrušky sa tešia svojej obľube. Skvelé sezónne ovocie, ktoré najlepšie chutí len vtedy, keď je ich čas. Sú sladké, nízkokalorické,ľahko stráviteľné, hypoalergénne, vhodné na prípravu sladkých aj slaných jedál. Poďme si teda bližšie povedať o tajomstvách, ktoré v sebe ukrývajú hrušky.
Hrušky majú niekoľko odrôd, ich základné delenie sa je však jednoduchšie. Ich najbežnejšie rozdelenie je na európske a ázijské. Sušené plody boli nájdené už v dávnej dobe bronzovej. Európske druhy hrušiek sa začali dovážať z Francúzska do Severnej Ameriky. Dnes by sme v USA asi európske hrušky hľadali zbytočne, väčšina z nich pochádza z Argentíny, Čile, Číny či Nového Zélandu.
Prečo ich jesť?
Toto ovocie je z 80 % tvorené vodou. 100 gramov hrušky obsahuje približne 50 kalórií. Pri chudnutí by ste nemali toto ovocie vynechať zo svojho jedálnička.
Hrušky obsahujú vysoký obsah vitamínu B, a tiež vitamíny K,C, a z minerálov sú to vápnik, fosfor, meď, sodík, železo, draslík či mangán. Majú v sebe taktiež zastúpenie vlákniny, mastných kyselín a aminokyselín.
Ako môžete vidieť, tento druh ovocia v sebe ukrýva veľa zdravia, tak neváhajte sa do nich s chuťou zahryznúť, možno aj prostredníctvom našich receptov.
Ako pripravovať hrušky
Na závaranie sú najlepšie tvrdé plody hrušiek. Pre deti si môžete pripraviť hruškovú výživu, ktorá je skvelá na desiatu alebo olovrant. Samozrejme, hruškovica je tiež fajn nápad, ako si poradiť s veľkým množstvom hrušiek. U nás v kuchyni zaručene hrušková sezóna značí vôňu vanilky, škorice a varenie džemu. Práve ten je najlepší na vianočku s maslom a s horúcim čajom alebo kakaom. Výborný je aj do lineckých koláčikov alebo perník s čokoládou.
V podstate stačí zapojiť trošku kreativity, preštudovať si pár receptov a z hrušiek dokážete vyčarovať dokonalé chutné lahôdky, ktoré sa stanú súčasťou vašej kuchyne.
BONUS:
Páči sa vám táto séria receptov z hrušiek? Podporte ich zdieľaním na Facebooku 🙂 Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.